четвер, 15 липня 2021 17:20

Мінімальна зарплата в Україні зросте до 7700 грн – міністр

Наступного року мінімальну зарплату в Україні збільшать до 7700 грн.

Автор: Олена Луценко
  Разом із мінімалкою, в наступному році пообіцяли зростання пенсійних виплат
Разом із мінімалкою, в наступному році пообіцяли зростання пенсійних виплат

"Ми розраховуємо, що 2022 року збільшимо мінімальну зарплату до 7700 гривень. Хочу підкреслити, що залишили фіскальний простір. Ідеться про нерозподілені видатки. Вони становлять від 50 до 100 мільярдів гривень", – заявив міністр фінансів Сергій Марченко в ефірі 24 каналу.

Ці гроші можуть бути спрямовані на підвищення мінімальної зарплати й прожиткового мінімуму. Передбачатиметься також зростання пенсійних виплат.

"Це буде пріоритетом і вже визначатиметься під час формування бюджету на 2022–2024 роки. Гроші для збільшення цих виплат є", – підсумував Марченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому зараз не можна підвищувати мінімальну зарплату

Зараз мінімальна зарплата в Україні становить 6000 грн.

З 1 липня в Україні підвищився прожитковий мінімум. Від його розміру залежать усі соцвиплати. Відповідно, зросла допомога з безробіття.

Розмір допомоги з безробіття - чотири прожиткові мінімуми для працездатних осіб. З 1 липня - 2379 грн. Максимальний розмір виплати з безробіття становитиме 9516 грн. Раніше було 9080 грн.

Зараз ви читаєте новину «Мінімальна зарплата в Україні зросте до 7700 грн – міністр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі