неділя, 26 січня 2014 00:35

Мінагрополітики: Блокування роботи міністерства матиме деструктивні наслідки для аграрної галузі

Мінагрополітики: Блокування роботи міністерства матиме деструктивні наслідки для аграрної галузі
Іван Бісюк. Фото: minagro.gov.ua

Блокування роботи Мінагрополітики - неполітичної структури - матиме деструктивні наслідки для аграрної галузі. Це призведе до зниження її інвестиційної привабливості та може призвести до падіння обсягів виробництва та експорту сільгосппродукції.

Також ускладниться контроль над якістю і безпекою харчової продукції, що може негативно позначитися на здоров'ї споживачів. Тому необхідно якнайшвидше відновити роботу міністерства.

Про це повідомив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Іван Бісюк.

"Міністерство аграрної політики і продовольства - це неполітична структура. Воно забезпечує продовольчу життєдіяльність всієї держави. Це продовольчі резерви, цінова ситуація на ринку, робота оптових ринків, продовольчих ярмарків і т.п. Це і заготівля молока, м'яса, робота забійних пунктів. А також експорт продукції, який забезпечує валютні надходження. На сьогодні це все паралізовано", - зазначив Іван Бісюк.

За словами першого заступника, захоплення Мінагрополітики впливає на роботу галузі в цілому і значно знижує її інвестиційну привабливість. Тому блокування роботи міністерства - це деструктивне і недалекоглядне рішення.

"Нагадаю, що в 2013 році виробництво сільгосппродукції зросло на 13,7%. Аграрна галузь - єдина, яка дала такий приріст. Щоб утримати такі показники цього року, потрібно працювати не менш активно. Адже, якщо з ланцюга випадає якась ланка, значно ускладнюється робота всього механізму", - підкреслив Іван Бісюк.

Перший заступник також зазначив, що дуже важливим питанням, за яке відповідає Міністерство аграрної політики та продовольства, є забезпечення якості та безпеки харчової продукції. Адже вся продукція, споживана українцями, повинна бути перевірена. Проте зараз ця злагоджена робота може дестабілізуватися.

"Звертаюся до всіх. Необхідно відновити роботу Мінагрополітики - міністерства неполітичного характеру - щоб відновити нормальне забезпечення продовольчої безпеки держави", - підкреслив Іван Бісюк.

Зараз ви читаєте новину «Мінагрополітики: Блокування роботи міністерства матиме деструктивні наслідки для аграрної галузі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі