середа, 08 лютого 2017 14:04

Микола Толмачов не зміг повернути борги і втрачає останній бізнес-актив - ЗМІ

Микола Толмачов не зміг повернути борги і втрачає останній бізнес-актив - ЗМІ
Фото: Новое Время

Відомий столичний бізнесмен Микола Толмачов втрачає свій останній бізнес-актив - будівельну компанію ТММ. Про це повідомляє "Обозреватель" в статті "Микола Толмачов: історія вільного падіння".

"Раніше ТММ була відома як один з найбільш інноваційних і надійних забудовників в сегментах "бізнес" і "преміум"... Але з 2012 року бізнес-імперія Миколи Толмачова зменшується як шагренева шкіра. Спочатку збанкрутувало головне підприємство створеного в 2008 році аграрного холдингу Толмачова Sintal Agriculture - "Сінтал Д". Компанії довелося екстрено відмовлятися від землі і продати один із заводів. Цього виявилося недостатньо - на момент банкрутства зобов'язання "Сінтал Д" становили близько 186 млн грн - приблизно $23 млн за тодішнім курсом. Провальними виявилися й інвестиції в енергетичний сектор. "ТММ-Енергобуд" була орієнтована на енергетичний ринок Росії. Саме там знаходилися основні клієнти компанії. Після закриття російського ринку в 2014 році "ТММ-Енергобуд" не змогла перебудуватися на нові території збуту, тепер щорічно зазнає мільйонних збитків", - відзначає видання.

Нині Толмачов винен банкам десятки мільйонів доларів, але в комунікаціях з кредитними установами бізнесмен зайняв жорстку позицію. За словами юристів, її можна описати фразою "гроші повертати не можу і не буду". "Залишки бізнес-групи Толмачова не здатні генерувати дохід, який би покривав його боргові зобов'язання, взяті під провалені проекти", - повідомляє "Обозреватель".

"До ілюстрації своєї позиції Толмачов зробив низку недружніх дій. Так, громадянська дружина Миколи Толмачова Раїса Черкес подала позов до Святошинського районного суду Києва, вимагаючи визнати недійсним договір поруки за кредитом, виданого компанії "ТММ-Енергобуд", на тій підставі, що цей договір був укладений Толмачовим без її згоди. Суд відмовив Черкес у прийнятті позову до розгляду, вказавши, що на момент укладання договору, згідно з копією паспорта підприємця, той був пов'язаний офіційними узами шлюбу зі своєю дружиною - Світланою Толмачовою. Також в інших угодах, де потрібна згода дружини, в наданих суду документах зазначено, що фігурувала законна дружина Толмачова, а не Раїса Черкес", - пише видання.

Раніше ЗМІ повідомили, що найближчим часом за позовом одного з українських банків можуть бути арештовані корпоративні права на кіпрську компанію TMM Real Estate Development plc, що володіє 100% девелоперсько-будівельної компанії "Фірма "Т.М.М."-ТОВ (Київ). У разі задоволення вимог банку, фінансування об'єктів незавершеного будівництва ТММ буде заблоковано, а проведення будівельних робіт - зупинено.

За інформацією ЗМІ, три великих українських банки через суди і виконавчу службу почали процес стягнення боргів ТММ. У серпні 2016 за рішенням Господарського суду Києва ТММ довелося передати Укрсоцбанку іпотечне майно - квартири й офіси загальною вартістю близько 400 млн грн. Ощадбанк і банк ПУМБ зажадали повернення боргів за договорами кредитування та поручительства у розмірі 619 млн грн і $15 млн відповідно. За позовами банків виконавча служба конфіскувала квартиру та особистий автомобіль Миколи Толмачова. За позовом виконавчої служби рішенням суду підприємцю заборонено виїзд за кордон.

Зараз ви читаєте новину «Микола Толмачов не зміг повернути борги і втрачає останній бізнес-актив - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі