понеділок, 14 жовтня 2013 17:36

Метро до Одеської площі у Києві добудують майже за 2 мільярди

Метро до Одеської площі у Києві добудують майже за 2 мільярди
Кабмін затвердив проект добудови столичного метро до Одеської площі. Фото: dt.ua

Кабінет міністрів схвалив проект спорудження ділянки Куренівсько-Червоноармійської лінії київського метрополітену від станції "Виставковий центр" до Одеської площі у Голосіївському районі.

Уряд також затвердив умови надання у 2013 році державних гарантій для залучення кредитних коштів під реалізацію даного проекту.

Згідно з постановою уряду №728 від 9 жовтня 2013 року, будівельна довжина ділянки у двухколейном вимірі становить 2,92 км, загальна кошторисна вартість на 1 вересня поточного року - 1,817 млрд грн, у тому числі за рахунок держбюджету - 816,267 млн грн, місцевого бюджету - 501,33 млн грн, кредитів (у тому числі залучених під держгарантії) - 500 млн грн.

Документ уповноважує департамент транспортної інфраструктури Київської міськдержадміністрації залучити для реалізації проекту розвитку кредитні кошти в сумі, що не перевищує 500 млн грн під державні гарантії. Запозичення можуть бути здійснені за умови, якщо ефективна процентна ставка не перевищує 10% річних, термін користування за запозиченнями не повинен перевищувати 60 місяців.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Вагітна харків'янка роздяглася у вагоні метро заради перфоменсу

Витрати з повернення та обслуговування позики здійснюватиметься за рахунок власних коштів комунального підприємства "Київський метрополітен", які будуть враховані в тарифі на перевезення пасажирів. Виконавцем проекту розвитку є КП "Київський метрополітен".

Плата за надання державних гарантій встановлюється у розмірі 0,001% річних залишку суми гарантійних зобов'язань.

Зараз ви читаєте новину «Метро до Одеської площі у Києві добудують майже за 2 мільярди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі