середа, 29 вересня 2021 17:32

"Метінвест" в 2020 році збільшив витрати на екологію на 17%

"Метінвест" в 2020 році збільшив витрати на екологію на 17%
"Метінвест" завершив один з найбільших екологічних проектів в історії України. Фото: GMK Center

Група "Метінвест" в 2020 році направила $450 млн на екологічні заходи - це на 17% більше в порівнянні з 2019 роком. За рік капітальні витрати на екологію збільшені на 32% у порівнянні з попереднім роком - до $205 млн.

Про це йдеться в річному звіті, опублікованому на сайті групи.

Відзначається, що "Метінвест" завершив один з найбільших екологічних проектів в історії України: масштабну модернізацію системи газоочистки на аглофабриці ММК ім. Ілліча.

Після завершення робіт з подальшої модернізації нової системи газоочистки в 2021 році очікується скорочення викидів пилу від аглофабрики до 90%, а діоксиду сірки - до 46%.

Меткомбінат "Азовсталь" продовжив модернізацію систем газоочистки для кисневих печей №1 і 2. Оновлене обладнання має знизити обсяг твердих частинок у викидах на 70% і кількість вторинних викидів на 90% в цеху основної кисневої печі. Запуск модернізованої системи очікується в 2022 році.

На Північному ГЗК в рамках екологічних заходів проведена реконструкція газоочисних агрегатів обпалювальної машини Lurgi 552-A. Очікується, що після завершення будівельних робіт у 2022 році викиди пилу від обпалювальної машини скоротяться на 40%.

"У 2021 році "Метінвест" зосередить увагу на ключових елементах свого екологічного порядку денного, у тому числі на скорочення викидів в атмосферу, поліпшення управління водними ресурсами та мінімізації кількості відходів, що утворюються, а також на таких проблемах стійкості, як біорізноманіття. Група також буде працювати над розширенням публічного розкриття повних даних про викиди парникових газів", - наголошується у звіті групи.

ТОВ "Метінвест Холдинг" - керуюча компанія групи "Метінвест". Основними акціонерами "Метінвесту" є група "СКМ" (71,24%) і "Смарт-холдинг" (23,76%), які спільно керують компанією.

За підсумками 2020 року компанія заявила про 8 млрд грн вкладень в екологію Кривого Рогу. Група раніше повідомила, що вкладення в екологічні проекти Маріуполя за 9 років склали 15,3 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «"Метінвест" в 2020 році збільшив витрати на екологію на 17%». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі