вівторок, 17 листопада 2015 12:14

МЕРТ прогнозує падіння української економіки на 10%

МЕРТ прогнозує падіння української економіки на 10%
Фото: unian.net

Міністерство економічного розвитку і торгівлі зберігає прогноз щодо зниження економіки України на 10% за підсумками року.

Про це написала перший заступник міністра економіки Юлія Ковалів на своїй сторінці в Facebook.

"Ми залишаємо незмінними наші прогнозні оцінки до кінця 2015-го: скорочення ВВП на рівні 10%", - зазначила вона.

При цьому додала, що за розрахунками Мінекономіки, падіння ВВП за 9 місяців 2015 року становить 12,6%.

Ковалів нагадала, що за оцінкою Держстату, у третьому кварталі ВВП збільшився на 0,7% порівняно з другим кварталом цього року, а порівняно з аналогічним періодом минулого - скоротився на 7%.

"Поліпшення динаміки відбувалося на тлі зменшення інтенсивності військових дій на сході України і стало результатом закріплення макроекономічної стабільності завдяки фіскальній консолідації, жорсткій монетарній політиці, отриманій фінансово-кредитній допомозі від МВФ, досягнутих домовленостей щодо реструктуризації зовнішнього державного боргу та активізації процесів реформування економіки", - пояснила вона.

Як зауважила Ковалів, показники третього кварталу "вказують на проходження найскладнішого етапу економічної кризи і завершення фази рецесії в економіці країни".

Нагадаємо, що ЄБРР очікує падіння української економіки 2015 року на 11,5%, міжнародне рейтингове агентство Fitch - на 10%, Світовий банк - на 12%.

Водночас, держбюджет України на цей рік будувався за оптимістичним сценарієм: падіння реального ВВП на 5,5% за інфляції 26,7%.

Однак перегляд бюджету у парламенті 17 вересня базувався на прогнозі реального спаду на 8,9% за інфляції 45,8%. Національний банк пізніше погіршив прогноз падіння економіки до 11,5%.

Зараз ви читаєте новину «МЕРТ прогнозує падіння української економіки на 10%». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі