понеділок, 24 березня 2014 14:13

Медведєв визнав, що економіка та енергетика Криму залежать від України

Медведєв визнав, що економіка та енергетика Криму залежать від України
Дмитро Медведєв. Фото: facebook.com/Dmitry.Medvedev

Проблеми з товарообігом між Кримом і материковою частиною України повинні бути вирішені.

Про це на засіданні уряду Російської Федерації заявив прем'єр-міністр Дмитро Медведєв.

"Потрібно зберегти можливість безперешкодного руху товарів через новий російський кордон. З цим періодично виникають складнощі, тому за ситуацією слід найуважнішим чином спостерігати. Це стосується і товарообміну між Кримом і Україною, від якого значною мірою зараз, поки що, в усякому разі, залежить економіка півострова, і, звичайно, експорту кримської продукції в інші країни. Це завдання Федеральної митної служби та прикордонної служби", - зазначив Медведєв.

Він також вважає за необхідне домовлятися з Україною про енергозабезпечення Криму.

"Ще одна інфраструктурна проблема - залежність Криму від постачання енергією та водою з України. Ця залежність періодично дає про себе знати, в тому числі і вночі. Це питання, звичайно, потрібно врегулювати шляхом міжнародних переговорів, але нам потрібно буде вибрати оптимальний спосіб постачання півострова", - зазначив Медведєв.

При цьому прем'єр РФ також назвав варіанти забезпечення півострів електроенергією з РФ.

"Є варіанти приєднання Криму до об'єднаної енергосистеми Росії через Керченську протоку або будівництво власної генерації на півострові. Всі ці варіанти треба зважити, причому досить швидко, для цього є непоганий потенціал", - зазначив він.

Зараз ви читаєте новину «Медведєв визнав, що економіка та енергетика Криму залежать від України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі