середа, 06 листопада 2019 21:10

Масові скорочення держслужбовців: чи загрожує їм безробіття

Масові скорочення держслужбовців: чи загрожує їм безробіття
Ті, хто підпаде під скорочення, можуть стати на облік у Службу зайнятості. Далі є можливість перекваліфікуватися. Фото: stolychno.news

В Україні в рамках оптимізації взялися скорочувати штат державних службовців. Планують звільнити 18,5 тис. працівників районних держадміністрацій. Ще 1770 посад через перехід на електронну звітність ліквідують у Держстаті.

За словами міністра Кабінету міністрів Дмитра Дубілета, тих, хто підпадає під скорочення, обіцяють попередити за 2 місяці. Їм покриють усі компенсаційні витрати. Допоможуть знайти нове місце роботи.

"Після звільнення першою справою люди можуть звернутися у Службу зайнятості, стати на облік та отримувати допомогу по безробіттю. Є варіант безкоштовно перекваліфікуватися. Центр зайнятості готовий навчати швачок, механіків, трактористів, сантехніків. Таких спеціалістів не вистачає", - розповідає Gazeta.ua HR-експерт Тетяна Пашкіна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чиновники отримуватимуть зарплату безготівково

Пояснює, що на сайтах пошуку роботи близько 50 тис. вакансій. Щоправда роботи для державних службовців не так багато.

"Поки не зрозуміло, кого звільнятимуть. Це можуть бути люди різного віку та досвіду. Вкрай важко сказати, яку роботу вони зможуть знайти. Важче буде тим, хто планує залишитися у сфері державної служби. Ті, хто скорочення розцінить як шанс почати життя спочатку, можуть перепрофілюватися і знайти нову роботу в іншій сфері. Вакансій вистачає", - резюмує Пашкіна.

Із 9 жовтня уряд запустив законопроект, що скасовує обов'язковість паперових трудових книжок. Інформація про стаж міститиметься в електронних реєстрах. Їх запровадили із 2000-го.

Зараз ви читаєте новину «Масові скорочення держслужбовців: чи загрожує їм безробіття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі