неділя, 15 вересня 2019 16:07

Маркарова озвучила військовий бюджет

Маркарова озвучила військовий бюджет

Міністр фінансів Оксана Маркарова заявила, що на сферу оборони і безпеки України на 2020 рік планується виділити майже 246 мільярдів гривень. Про це вона сказала під час презентації держбюджету України на брифінгу.

Про це пише segodnya.ua

За її словами, сектор безпеки і оборони - це один із пріоритетів майбутнього держбюджету.

"Це один з найбільших пріоритетів. 245,8 млрд грн у 2020 році ми плануємо на різних розпорядників, які залучені до безпеки і оборони. Не вся ця цифра перерозподілена по конкретним розпорядникам", - сказала Маркарова.

Вона зазначила, що в новому бюджеті є окрема нова стаття, якої раніше не було. Це ті кошти, які повинен був перерозподілити Рада національної безпеки і оборони (РНБО), але цього не зробили до подачі проекту бюджету.

"Ми ці кошти заклали в бюджеті, а до другого читання, після отримання рішення РНБО, ми їх перерозподілили додатково на всіх розпорядників", - додала міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переговори з МВФ. Скільки грошей отримає Україна?

В бюджеті-2019 на армію виділили 211,9 млрд грн. У бюджеті було передбачено 5,38% від ВВП. Це загальна цифра на безпеку і оборону.

Зараз ви читаєте новину «Маркарова озвучила військовий бюджет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі