неділя, 15 вересня 2019 00:29

Переговори з МВФ. Скільки грошей отримає Україна?

Переговори з МВФ. Скільки грошей отримає Україна?
Україна розраховує на $5 млрд від МВФ. Фото: Укрінформ

Україна домовляється з Міжнародним валютним фондом про нову програму, яка передбачатиме надання кредиту в 5 мільярдів доларів.

Програма буде розрахована на 3 роки, повідомляє Bloomberg з посиланням на три джерела, знайомі з ходом переговорів.

Джерела видання захотіли залишитися анонімними, бо переговори щодо нової програми співпраці ще тривають.

Раніше у Нацбанку повідомляли, що нова програма співпраці з МВФ буде терміном до 4 років, а обсяг її фінансування складе до 10 мільярдів доларів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МВФ порадив, як прискорити зростання української економіки

Чинна програма співпраці України з МВФ, stand-by, розрахована на 14 місяців. У межах програми планувалося отримання трьох траншів кредиту на загальну суму 3,9 мільярда доларів. Перший транш програми надійшов Україні одразу після її підписання. Другий мав надійти у травні 2019 року.

Нагадаємо, місія МВФ розпочала роботу в Україні 12 вересня. Її представники зустрілися з керівництвом Нацбанку і зокрема обговорили нову програму співпраці.

Попереднього разу місія Фонду перебувала в Україні з 21 по 29 травня 2019-го. Тоді поїхала без рекомендацій щодо виділення чергового траншу. Повернутися до Києва планувала після парламентських виборів і формування нового уряду.

Зараз ви читаєте новину «Переговори з МВФ. Скільки грошей отримає Україна?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі