четвер, 03 червня 2021 12:38

Квартири різко подорожчають – прогноз експертів

Квартири впродовж року подорожчають на 15-20%. Зростання цін продовжиться й надалі.

Автор: Олена Луценко
  Середня ціна на квартири на первинному ринку в Києві цього року може зрости на 15-20% до ,3 тиc за кв. м
Середня ціна на квартири на первинному ринку в Києві цього року може зрости на 15-20% до ,3 тиc за кв. м

"Ринок активний, не перегрітий, попит стійкий. На тлі підвищення цін на будматеріали, інфляційних процесів, зниження відсоткових ставок, доступної іпотеки та інших чинників ми очікуємо зростання цін", – розповів генеральний директор промислово-будівельної групи "Ковальська" Сергій Пилипенко в коментарі Економічній правді.

Середня ціна на квартири на первинному ринку в Києві цього року може зрости на 15-20% до $1,3 тиc. за кв. м. До кінця 2023 року – до $2 тис., повідомив Пилипенко.

"Нові законодавчі ініціативи та зниження іпотечних ставок стануть пальним для зростання цін", – вважає керівник порталу Domik.ua Віталій Котенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Новобудову можуть не добудувати. А вторинний ринок – це постійні прориви комунікацій"

Скасування мораторію на стягнення протермінованої заборгованості за валютними кредитами й урегулювання ринку колекторських послуг спричинять зниження іпотечних ставок, додав Котенко.

У травні середня вартість 1 кв. м житла в Києві становить $1308. Це на 7,3% вища, ніж було торік. Найбільше за рік у столиці подорожчали квартири-студії — додали в середньому 21% до вартості. На другому місці однокімнатні помешкання — плюс 15,3%. "Готельки" додали 4,7%, 2-кімнатні роздільні — 6,3%. Натомість такі ж помешкання із суміжними кімнатами здорожчали на 0,5%.

Зараз ви читаєте новину «Квартири різко подорожчають – прогноз експертів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі