неділя, 30 травня 2021 21:10

Куплю квартиру: як правильно обирати житло

Куплю квартиру: як правильно обирати житло
Попитом користуються житлові комплекси із закритою територією. Фото: pexels.com

Ключовим фактором при виборі квартири є бюджет. Щоб розуміти, які варіанти підходять, необхідно тверезо оцінити ваші фінансові можливості.

"Ключовим чинником ціноутворення є локація. Тут варто аналізувати три основні складові: інфраструктуру та її обсяг, транспортну доступність і екологію. Якщо ви молода людина без пари і з власним автомобілем, то наявність поблизу з будинком навчальних закладів, клінік, аптек, дитячих майданчиків вас навряд чи цікавитиме. Куди важливіше буде наявність поблизу торгового центру, кінотеатру", - пояснює фахівець із розробки концепцій проєктів житлової нерухомості Броніслав Чумак, пише mind.ua.

При виборі квартири звертайте увагу на транспортну доступність. Якщо, наприклад, в одного з майбутніх сусідів немає авто, то в іншого їх може бути два. Крім того, важливо промоніторити чи є поблизу житлового комплексу стоянки та паркінги.

Експерт радить перевіряти свій район на наявність стихійних звалищ, заводів і виробництв, транспортних магістралей із насиченим трафіком.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Новобудову можуть недобудувати. А вторинний ринок – це постійні прориви комунікацій"

Сьогодні попитом користуються житлові комплекси із закритою територією. Адже у такому випадку можна розраховувати на цілодобову охорону та відеоспостереження.

Звертайте увагу на наявність кімнат для зберігання велосипедів і комор.

"Поцікавтеся кількістю ліфтів і хто є їхнім виробником. Існує безліч прикладів у столичних новобудовах, де забудовники економлять на якості та кількості ліфтів. Також важливо з'ясувати, коли потрібно оплачувати комунальні платежі. І чи доведеться вам зіткнутися з так званим депозитом – авансовим платіжем за кілька місяців, який можуть стягувати ще до початку ремонтних робіт у вашій квартирі", - радить Чумак.

У травні середня вартість 1 кв. м. житла у Києві становить $1308. Це на 7,3% більше, ніж було торік. Найбільше за рік в столиці подорожчали квартири-студії — додали в середньому 21% до вартості. На другому місці однокімнатні помешкання — плюс 15,3%. Гостинки додали 4,7%, 2-кімнатні роздільні — 6,3%. Натомість такі ж помешкання з суміжними кімнатами здорожчали на 0,5%.

Зараз ви читаєте новину «Куплю квартиру: як правильно обирати житло». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі