четвер, 21 липня 2011 09:02

Курс євро піднявся до максимуму за останній тиждень

Курс євро піднявся до максимуму за останній тиждень

Курси євро до долара США і японської ієни піднялися до максимуму за тиждень під час торгів у четвер. Німеччина та Франція досягли домовленості щодо схеми надання нової фінансової допомоги Афінам напередодні вирішального саміту ЄС з грецького питання.

Про це повідомило агентство Bloomberg.

Пара євро / долар сьогодні на 8:00 торгується на рівні $ 1,4263 у порівнянні з $ 1,4215 на закритті ринку в середу. Раніше під час сесії євро піднімався до максимальних з 14 липня $ 1,4274.

Вартість євро відносно японської нацвалюти становить 112,33 ієни в порівнянні з 111,99 ієни напередодні.

Курс долара відносно ієни 21 липня знизився до 78,74 ієни в порівнянні з 78,78 на закритті ринку в середу.

"Інформація про єдину позицію Німеччини і Франції свідчить про їх рішучість, про те, що дійсно готуються до саміту. Зараз складно продавати євро через очікування скоординованих дій в єврозоні", - вважає валютний аналітик Barclays Bank Plc Юккі Сакасаі.

Деталі домовленостей поки не відомі, проте "загальна франко-німецька позиція" вже сформована і обговорена з главою Європейського центрального банку Жан-Клодом Тріше, сказав прес-секретар німецького канцлера.

За даними Financial Times, план фінансової підтримки Греції в період 2012-2014 років, який виносять на обговорення саміту, може включати надання Афінам нових кредитів ЄС і МВФ на 71 млрд євро. Ще 50 млрд євро будуть отримані за рахунок спеціального податку на банки єврозони і підуть на скупку 20% від загального обсягу обертаються на ринку грецьких облігацій (загальна сума грецьких облігацій становить 350 млрд євро за номіналом).

До пропозиції, представленої учасникам саміту Європейської комісією, входить також ідея обміну частини облігацій на нові 30-річні папери, щоб скоротити поточні зобов'язання країни на 90 млрд євро.

Зараз ви читаєте новину «Курс євро піднявся до максимуму за останній тиждень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі