середа, 21 травня 2014 13:14

Кримчан змушують обміняти 11 млрд гривень на рублі

Кримчан змушують обміняти 11 млрд гривень на рублі
Фото: antikor.com.ua

На руках у населення Криму знаходиться близько 11 млрд готівки гривень. 1 червня в республіці буде припинений готівковий і безготівковий оборот цієї валюти.

Про це на засіданні Державної ради Республіки Крим повідомив заступник голови Ради міністрів Криму Рустам Теміргалієв, передає "Крыминформ".

"Ми оцінюємо запас гривні, який знаходиться на руках у населення, в розмірі близько 11 млрд грн. Абсолютно без будь яких проблем і обмежень в будь-якій кількості після 1 червня кожен громадянин зможе в будь-якому банку обміняти ці гроші за поточним курсом Центрального банку РФ", - заявив Теміргалієв.

Також Рустам Теміргалієв нагадав, що з 1 червня в республіці буде припинений готівковий і безготівковий оборот гривні.

"Всі торгові мережі, всі аптеки, вся сфера послуг, автомобільні заправні станції з 1 червня мають право приймати тільки російські рублі. Поміняти гривні на рублі можна буде тільки в російських банківських установах", - зазначив Теміргалієв, уточнивши, що термін обміну української валюти на російську не обмежений.

Нагадаємо, раніше ВР Криму обіцяла, що на території самопроголошеної республіки гривня ходитиме до 1 січня 2016 року.

Зараз ви читаєте новину «Кримчан змушують обміняти 11 млрд гривень на рублі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі