четвер, 15 листопада 2012 10:05

"Криза наступає через те, що в країні відсутня гривня" - Кужель

"Криза наступає через те, що в країні відсутня гривня" - Кужель
Олександра Кужель: українці не віддають долари, бо не знають, що робитиме уряд. Фото: ukranews.com

Українці не викладають свої долари, бо не знають, що далі робитиме уряд.

Про це в ефірі 5 каналу сказала Олександра Кужель.

"Криза в тому, що відсутня гривня. В країні грошей нема. За рахунок цього у нас і такі великі кредити, - наголосила вона. - Цю гривню вилучили і з бюджету. Що вони зробили? За два роки вивели в офшори 70 млрд доларів. Це цілий бюджет країни. Це гривні, які були конвертовані у валюту і вивезені з країни. Тому тут їх вже немає. Це ті гроші, які відняли від економіки".

Кужель додала: "Нам сьогодні кажуть, що у нас дефляція, а це вирок. Бо дефляція наступає коли знижується купівельна спроможність населення і якщо настає сильне адміністративне втручання в бізнес. Це ми і маємо сьогодні".

Вона також підкреслила, що зараз люди не віддають свої долари, оскільки не знають, що далі робитиме уряд.

"На сьогоднішній день люди, які мають долари, їх не продають. Вони розуміють, що якщо не знають, які будуть подальші кроки уряду, який сьогодні виходить на 38 млрд гривень дефіциту бюджету, який сьогодні забрав 6 млрд грошей на повернення вкладів населення. Крім того, немає поваги в Європі і надії на МВФ. У суспільстві є розуміння, що вони (уряд) не зупиняться і будуть далі використовувати бюджетні кошти на власні потреби. Саме тому люди не викладають долари".

Зараз ви читаєте новину «"Криза наступає через те, що в країні відсутня гривня" - Кужель». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

31

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі