четвер, 30 квітня 2020 15:18

Кредити без підтверджених доходів: в уряді знайшли, як підтримати підприємців

Кредити без підтверджених доходів: в уряді знайшли, як підтримати підприємців
Якщо підприємець не зможе показати "доходу", він все одно зможе отримати кошти. Гарантом виступить держава. Фото: pixabay.com

Кабінет міністрів України затвердив законопроєкт щодо кредитів малому бізнесу під державні гарантії.

Про це розповів прем'єр-міністр Денис Шмигаль у своєму Telegram.

"Уряд підтримав проєкт закону, який пропонує запровадити механізм надання кредитів представникам малого бізнесу під державні гарантії (на портфельній основі). Якщо підприємець не зможе показати "доходу", адже не працював під час карантину, він все одно зможе отримати кошти. Гарантом виступить держава", – заявив Шмигаль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Діти ФОПів отримають допомогу від уряду

За його словами, бізнес повинен мати безперешкодну можливість отримувати додатковий ресурс у непростих умовах "коронакризи".

Прем'єр-міністр сподівається, що Верховна Рада якнайшвидше підтримає законодавчі зміни.

У Нацбанку заявили, що середній чек переказу через термінали в Україні становить 832 грн. Це ушестеро менше, ніж новий ліміт у 5 тис. грн. Іншими словами, більшість операцій із поповнення готівкою через ПТКС – невеликі. І встановлення обмеження в сумі 5 тис. грн не створює суттєвих незручностей.

Зараз ви читаєте новину «Кредити без підтверджених доходів: в уряді знайшли, як підтримати підприємців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі