пʼятниця, 17 січня 2020 21:10

Кому цьогоріч пропонуватимуть найбільше роботи

Кому цьогоріч пропонуватимуть найбільше роботи
Найзатребуванішими цьогоріч будуть IT-фахівці. Фото: sites.google.com

У 2020-му на ринок праці в Україні впливатиме трудова міграція за кордон, посилення впливу техніки та зменшення кількості вакансій.

Експерти прогнозують нову хвилю міграції українців, зокрема в Німеччину. Це пов'язано зі зміною правил роботи для іноземних громадян, пише hh.ua.

У Німеччину активно запрошують програмістів, працівників на виробництво, робочий та медичний персонал. Переважно пропонують зарплату від 46,9 тис. грн до 90 тис. грн. Є робота на 91-135 тис. грн.

Кількість вакансій може зменшитися через світовий економічний спад і глобальні рецесії, зокрема - у виробництві. Так, у другому півріччі 2019-го пропонували менше роботи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці отримують утричі менше за чехів: порівняли мінімальні зарплати у світі

Найзатребуванішими цьогоріч будуть IT-фахівці, фахівці з продажу, маркетологи.

Водночас через розвиток технологій буде скорочуватися потреба в одних спеціалістах, а зростатиме в інших. Наприклад, роботу касирів, діловодів, операціоністів можна замінити програмним забезпеченням або роботизованими рішеннями.

В Україні середня зарплата досягла рекордного рівня. З кінця 2016-го зросла на 85% в еквіваленті євро. Це пов'язано зі зростанням номінальних зарплат та зміцненням гривні. Середня зарплата становить близько 10 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Кому цьогоріч пропонуватимуть найбільше роботи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі