пʼятниця, 24 грудня 2010 14:25

Колишній нардеп закликає українців не платити податки

Колишній нардеп закликає українців не платити податки

Підприємець Геннадій Балашов в інтерв'ю  "Газеті по-українськи" переконує, що громадяни України мають повне право не платити податки і вести бізнес нелегально.

Балашов закликає не соромитись і не боятись цього, бо людей на такі дії штовхає шахрайська державна машина.

"Сьогодні 80 процентів економіки перебуває в руках дуже багатих людей, які ніколи не платили і не збираються платити податків. Те, що мало б іти до бюджету, йде їм у кишеню. Тож маємо в уряді мільйонерів, мільярдерів — всі про це знають. Але подивіться їхні декларації про доходи — вони жебраки.

Населення України розділилося на дві категорії — бідні та супербагаті. І є трохи більш-менш забезпечених підприємців, які на свій страх і ризик почали бізнес. Вони нічим не зобов'язані владі. З їхнього боку цілком логічно працювати передусім на свою сім'ю, забезпечити дітей", - стверджує підприємець.

На його переконання, українці здатні до індивідуального протесту. Вони повинні переходити до особистої громадянської непокори. Така непокора може бути закритою, як-то уникання сплати податків. А може бути відкритою. Коли в податковій з вами поводяться по-хамськи, бізнесмен радить не боятися піднімати скандал. Податківці все чудово розуміють. Знають, що вони нечисті на руку, що система заплутана.

Балашов дає підприємцям декілька практичних порад, як уникнути репресій з боку податкової. Мати міцні двері, щоб до вас не проникнули зненацька. Не пускати податкового інспектора або заважати йому працювати. Не тримати на фірмі жодних цінностей. Нерухомість узагалі оформити на інших, щоб її не могли у вас конфіскувати.

Особливо важливою при такій протидії владі є здатність громадян до самоорганізації.

Геннадій Балашов працює в сфері нерухомості, має офіс у Києві. Був народним депутатом третього скликання.

Зараз ви читаєте новину «Колишній нардеп закликає українців не платити податки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі