четвер, 16 грудня 2010 17:08

Порошенко каже, що розкіш чиновників - це "бенкет під час чуми"

Порошенко каже, що розкіш чиновників - це "бенкет під час чуми"

Голова ради Нацбанку України Петро Порошенко в інтерв'ю "Коментарям" заявив, що є речі страшніші, ніж новий Майдан.

"Ключова проблема української економіки, підприємців і промисловості полягає в тому, що навіть ті норми, які вже записані в податковому законодавстві, не дотримуються. Я в першу чергу маю на увазі - неповернення ПДВ", - заявив він.

Порошенко звернув увагу, що існує величезна кількість підприємств, які за 2010 рік не одержали ні копійки відшкодування ПДВ.

"Безумовно, необхідно наводити порядок у податках, покращувати адміністрування, уточнювати або скасовувати готельні або ринкові збори, але в умовах, коли не повертається ПДВ, весь позитив оптимізації податків просто вбивається. В Україні існує величезна кількість підприємств, які за 2010 рік не одержали ні копійки відшкодування ПДВ", - зазначив він.

Порошенко також прокоментував проведення адмінреформи. "Навіщо нам утримувати армію нероб, які не допомагають, а тільки заважають і крадуть? Я можу сказати, що за оздобленням і дорожнечею кабінети українських чиновників можуть зрівнятися тільки з палацами шейхів країн Перської затоки. Але в їхніх країнах це національна культура плюс профіцит бюджету, який дозволяє розкіш, а у нас - це "бенкет під час чуми", - зазначив Порошенко.

Він також розповів, що був вражений скромністю інтер'єру кабінетів європейських чиновників. "Наприклад, зайшовши до кабінету баронеси Ештон чи міністра закордонних справ Німеччини Гідо Вестервелле, ви будете вражені простотою і скромністю інтер'єру. Або подивіться, як пересувається по Брюсселю керівництво Єврокомісії - ніякої помпи, ніяких дорогих машин", - додав він.

За його словами, ситуація в країні може вийти з-під контролю: "Україна не може собі дозволити витрачати гроші на тягу до розкоші наших чиновників. Інакше нас чекає щось страшніше Податкового майдану. Адже люди можуть просто перестати терпіти подібну ситуацію, коли їхні гроші, зароблені важкою працею, будуть розкрадати чиновники, які поняття не мають, наскільки важко вони дістаються".

На питання журналіста про те, чи натякає він на новий Майдан, Порошенко відповів негативно. "Ні. Думаю, люди, доведені до "точки кипіння", можуть просто перестати платити - податки, комунальні платежі і т.д. І така форма протесту може паралізувати всю державу", - зазначив він.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко каже, що розкіш чиновників - це "бенкет під час чуми"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі