понеділок, 18 травня 2020 18:33

Коли українці поїдуть на курорти

Коли українці поїдуть на курорти
Артур Лупашко переконаний, що прибутки готелів впадуть на 20-30% Фото: Ribas Hotels Group

Чому готелі в Україні починають відмовлятися від системи all inclusive та коли буде максимальна ціна на відпочинок розповів Gazeta.ua засновник керуючої компанії Ribas Hotels Group Артур Лупашко.

"Ми очікуємо початок сезону в пляжних курортах і приміських готелях з 5 червня. В Україні буде трьохдобовий вікенд 6-8 червня і це може бути перший наплив туристів по всій країні. В грошовому виразі очікуємо погіршення показників валового доходу і прибутку на 20-30% в порівнянні з минулим роком. Підвищення цін може бути на дати піку попиту, коли всі українці планують короткі відпустки - День Незалежності (3-4 доби), День Конституції (3-4 доби) і на вікенди для готелів на віддаленості 100-150 км від мільйонників", - каже Артур Лупашко.

В більшість готелів неможливо буде дістатися середньостатистичному туристові через складнощі с міжміським транспортом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи дозволить МОЗ відкрити пляжі цього літа

"Курортний сезон буде успішний для морського регіону. Менш оптимістичний рік прогнозує буде для Карпат. Морські курорти мають нову цільову аудиторію - тих, хто не виїде до Турції, Болгарії, Грузії, тощо. Це більше 1 млн туристів. У гірських курортів цього літа такого бонуса не має. І до того, їх гість здебільше був останніх 2-3 місяці без доходів і може пропустити цей сезон", - пояснює експерт.

Більшість готелів відмовляються від системи харчування all inclusive, яку намагалися запровадити в Україні кілька років тому.

"Така система виявилась неефективною через короткий сезон і невеликий номерний фонд готелів. Цей формат якісно і економічно ефективно можливо втілити в готелях 300+ номерів. У нас собівартість all inclusive мінімально доходила до 250 грн на одного гостя. І це багато, бо один номер на двох коштував в середньому 1500 грн", - продовжує Артур Лупашко.

Цього року готелі більше уваги приділятимуть безпеці гостей, обробці номерів дезінфікуючими засобами. На ціни це не вплине, але збільшить витрати для власників готелів на 0.1-0.2%.

Експерт прогнозує, що цього року український готельно- ресторанний бізнес пройде через період стагнації.

Найдорожче відпочити цього року буде в Одесі. Тиждень відпочинку на двох у готелі на березі моря обійдеться у 35 тис грн.

Зараз ви читаєте новину «Коли українці поїдуть на курорти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі