пʼятниця, 28 травня 2021 15:13

Коли продадуть Приватбанк

Коли продадуть Приватбанк
Чого чекати від нового голови правління Приватбанку. Фото: minfin.ua

Призначення Наглядовою радою Приватбанку нового голови правління є формальним. Про це каже Gazeta.ua економіст Олександр Охріменко.

"У нього звичайна біографія. Епохальних змін на практиці в таких випадках не бувало. Його погоджували в Офісі президента, порекомендував, мабуть, міністр фінансів, проходив конкурс. Казати, що це чийсь ставленик, немає підстав".

Приватбанк поки що не продаватимуть.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нацбанк розповів, коли продадуть Приватбанк

"У квітні справді були такі заяви. Але їх можна вважати не більш ніж політичними. Пов'язані з націоналізацією. Частка власності держави - понад 50 відсотків. Це протирічить європейським стандартам. Тому доречно в майбутньому його продати. Ще з 2010 року чули розмови про продаж Укргазбанку. Нарешті цьогоріч продали ЄБРР як співвласнику 15 відсотків. У держави надалі залишився контрольний пакет акцій. Можливо, десь за рік продадуть так і Приватбанк або ЄБРР, або міжнародним фінансовим корпораціям. Зараз він коштує десь 1 гривню", - пояснив Охріменко.

Бьош є досвідченим банкіром із 35-річним досвідом роботи, який протягом 15 років працював на керівних провідних посадах у банківському секторі України та має ґрунтовне розуміння української та європейської банківських систем. Він успішно керував великими проєктами з трансформації банків, зокрема процесами приватизації. Про це повідомила пресслужба Приватбанку.

Зараз ви читаєте новину «Коли продадуть Приватбанк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі