середа, 24 жовтня 2012 09:15

Колесніков заявив, що аеропорти Донецька та Львова стануть найпотужнішими транспортними вузлами в СНД

Колесніков заявив, що аеропорти Донецька та Львова стануть найпотужнішими транспортними вузлами в СНД
Борис Колесніков спрогнозував, що Аеропорт "Донецьк" цього року досягне більше мільйона пасажирів. Фото: telegraf.in.ua

Аеропорти у Донецьку та Львові незабаром стануть одними з найпотужніших транспортних вузлів СНД.

Про це 22 жовтня заявив віце-прем'єр-міністр - міністр інфраструктури Борис Колесніков у ефірі програми "Питання влади" на ТРК "Донбас".

За його словами, завдяки підготовці до футбольного чемпіонату Євро-2012 Донецьк, Львів і Бориспіль отримали надсучасні аеропорти, й нині основне завдання - наповнити їх пасажирами.

"Аеропорт "Донецьк" цього року досягне більше мільйона пасажирів. Це вперше після розпаду Радянського союзу. Усі прогнози свідчать, що за 7 років цей аеропорт досягне 5-мільйонного пасажиропотоку і буде одним з найбільших аеропортів європейської частини СНД. Львів, безумовно, буде приймати мільйон пасажирів наступного року і теж стане одним з найбільших і найважливіших авіаційних вузлів", - повідомив Колесніков.

Віце-прем'єр нагадав, що до нового терміналу D аеропорту "Бориспіль" з 28 жовтня перейде левова частка авіакомпаній.

Крім того, Колесніков наголосив на необхідності відмінити податок на додану вартість на продаж авіаквитків на внутрішні рейси. Це сприятиме зниженню вартості авіаперельотів та збільшенню пасажиропотоків, упевнений чиновник.

Зараз ви читаєте новину «Колесніков заявив, що аеропорти Донецька та Львова стануть найпотужнішими транспортними вузлами в СНД». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

34

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі