пʼятниця, 19 травня 2017 01:05

Китай починає добувати "енергію майбутнього"

Китай починає добувати "енергію майбутнього"
Китай робить "історичний прорив" у розробці вуглеводнів. Фото: Домова рада

У Китаї оголосили про "історичний прорив" у видобутку вуглеводнів.Розробка родовища так званого "горючого льоду" почалася 10 травня.

Геологічна служба Міністерства земельних і природних ресурсів Китаю заявляє, що експеримент з видобутку газових гідратів з родовища на дні Південно-Китайського моря закінчився "повним успіхом", - повідомляє РБК.

Розробка родовища так званого "горючого льоду" (зовні газові гідрати нагадують сніг або рихлий лід) почалася 10 травня і до справжнього моменту успішно триває вісім днів поспіль. За цей час з родовища, розташованого на глибині понад 1200 метрів від поверхні моря і ще близько 200 метрів від поверхні дна, було отримано понад 120 тис. кубометрів газу з вмістом метану до 99,5%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Антарктиці знайшли незвичайний лід

Геологічна служба називає успіх експерименту "історичним проривом, досягнутим під твердим керівництвом ЦК Комуністичної партії Китаю". Особливо підкреслюється, що експеримент став першим успішним прикладом промислового морського видобутку газогідратів, який був досягнутий з опорою виключно на власні сили і буде мати "далекосяжні наслідки".

Горючий лід - це суміш води і природного газу. Як вказують вчені, такий вуглеводень в майбутньому може замінити популярні зараз нафту і газ.

Зараз ви читаєте новину «Китай починає добувати "енергію майбутнього"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі