понеділок, 14 листопада 2011 19:32

Київські повії та таксисти беруть з іноземців удвічі більшу плату

Київські повії та таксисти беруть з іноземців удвічі більшу плату

За одні й ті ж послуги іноземці платять у Києві більше, ніж українські туристи, помітив Йохен Брокшмідт, 58 років. Він - житель Берліна. Працює фінансовим консультантом на кілька німецьких банків. Часто подорожує Європою. У серпні був у Києві.

"Коли заселявся в готель, адміністраторка кілька разів повторювала набір слів. Нібито англійською. З четвертого разу я збагнув: у вартість проживання входить сніданок - шведський стіл у ресторані. Піднімаюсь у номер - одразу дзвонить телефон. Нормальною англійською мене питають, чи не бажаю відпочити з дівчиною. "Ні, я втомився сьогодні. Може іншим разом", - кажу. Уранці знову пропонують відпочити з дівчиною. Називають ціну - 200 євро. Я перевірив ціни в інтернеті. Повії з інтернет-сайтів в Києві беруть за візит від 600 гривень. В кварталі червоних ліхтарів в Амстердамі обслуговують дешевше", - розповів німець.

Тричі Йохен відвідував київські ресторани. Кожен обід обходився в середньому в 50 євро. Обід у ресторанах європейських столиць коштує стільки ж.

Британець Пітер Шаттлворс, 46 років, бував у Києві тричі.

"Таксист сказав заплатити 100 гривень за дорогу їзди від Бессарабки до Центрального вокзалу. Якщо замовляти таксі по телефону, це коштує близько 30 гривень. Звісно, в мене є гроші. Але чого їх дарувати за поганий сервіс? Я ходив в центрі пішки. Погано, що немає громадського транспорту, а тільки жовті автобуси-маршрутки", - поскаржився британець.

Через інтернет Пітер зняв квартиру на вулиці Саксаганського за 80 євро на добу. Для українців вона ж коштувала 500-600 гривень за ніч. Із міжнародного аеропорту Бориспіль до квартири він доїхав на таксі. За лічильником заплатив 250 грн. Від друзів-киян дізнався, що таксисти налаштовують лічильники, щоб ті швидше "намотували" суму. Зазвичай проїзд від Борисполя до центру коштує 160 грн. Назад Шаттворс їхав рейсовим автобусом, від Південного вокзалу до аеропорту. Квиток коштував 25 грн.

Фінн Айно Віртанен, 42 роки, орендував "Хюндай Акцент" з водієм. Платив $80 на добу. В Київ приїздив тричі у справах фірми.

"Таксисти завжди й усюди дурять туристів. Тому я заплатив за цілодобову оренду. 80 доларів на день - це хороший заробіток для українців. Але при цьому мій водій ні слова не сказав англійською. Возив мене з таким виглядом, наче я йому ще маю доплатити", - сказав Віртанен.

Його обрахували в ресторані. В рахунок записали страву на 200 грн дорожчу. Чоловік не помітив підміну, бо не зміг прочитати рахунок, виписаний російською.

Зараз ви читаєте новину «Київські повії та таксисти беруть з іноземців удвічі більшу плату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі