понеділок, 27 квітня 2020 12:46

Кабмін виділив допомогу для безробітних

Кабмін виділив допомогу для безробітних
Уряд виділив грошову допомогу безробітним. Фото:pixabay

6 млрд грн на фінансову допомогу Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття виділив Кабінет міністрів.

Уряд прийняв відповідну постанову, про це повідомляє пресслужба Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

Також затвердили порядок, за яким використовуватимуть ці кошти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Попередили про зменшення зарплат українців: подробиці

Зокрема, виплатять допомогу по безробіттю - 1,277 млрд грн; підвищать мінімальний розмір допомоги по безробіттю з 650 грн до 1000 грн; допомогу звільненим за власним бажанням з 1 дня, а не як було раніше - з 91 дня; виплату усім безробітним з 1 дня реєстрації, а не з 7-го, як було раніше; допомогу по частковому безробіттю - 4,723 млрд грн; виплати суб'єктам малого та середнього підприємництва на період карантину для покриття витрат на зарплату робітникам, яким було скорочено робочий час.

За словами міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігоря Петрашка, постанова дозволить вирішити 2 питання: перше - це забезпечити допомогу людям, які вже втратили роботу, а друга - допомогти роботодавцям із виплатою зарплат їхнім працівникам і тим самим попередити звільнення.

Уряд на засіданні 24 квітня підтримав запуск експериментального проєкту оформлення статусу безробітного на порталі "Дія" та отримання допомоги з безробіття.

Зараз ви читаєте новину «Кабмін виділив допомогу для безробітних». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі