субота, 25 квітня 2020 20:14

Статус безробітного можна буде оформити онлайн

Статус безробітного можна буде оформити онлайн
Статус можа оформити на порталі "Дія". Фото: pexels.com

Уряд на засіданні 24 квітня підтримав запуск експериментального проєкту оформлення статусу безробітного на порталі "Дія" та отримання допомоги по безробіттю.

"Тепер, щоб оформити статус безробітного, необхідно авторизуватися на порталі "Дія", вибрати відповідну послугу, заповнити анкету і прикріпити певний перелік документів", - зазначив написав у Facebook прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Вся процедура займатиме приблизно 10 хвилин. Термін розгляду заявок в центрі зайнятості в період карантину не повинен перевищувати одного робочого дня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Безробітні отримають зарплату від держави. Але не всі

Оповіщення про результат розробленої заявки буде надходити на електронну пошту, смс-повідомленням на телефон, а також буде доступний в особистому кабінеті користувача на порталі "Дія".

Під час карантину подати документи та стати на облік у Службі зайнятості можна онлайн. Потрібно на сайті Служби зайнятості www.dcz.gov.ua обрати рубрику "Електронне подання документів" та ознайомитися із загальною інформацією.

Зараз ви читаєте новину «Статус безробітного можна буде оформити онлайн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі