неділя, 10 травня 2020 14:26

Інститут Укравтодору атестував покинутий завод для участі "Автостради" в тендерах Житомирщини - ЗМІ

Інститут Укравтодору атестував покинутий завод для участі "Автостради" в тендерах Житомирщини - ЗМІ

Будівництво якісних автошляхів на Житомирщині під загрозою. Представники галузі будівництва доріг заявляють про можливі порушення умов тендеру на ремонт трьох ділянок автодороги державного значення М-21: Виступовичі – Житомир – Могилів-Подільський. Її вартість 600 млн грн.

Про це повідомляють "Українські новини" з посиланням на сюжет NEWSONE.

Експерти дорожньої сфери припускають: до участі в тендерах чиновники можуть допустити лише підприємства, пов'язані з Укравтодором і Службою автомобільних доріг Житомирщини. Попри невідповідність цих компаній вимогам тендерів, йдеться в сюжеті. Головна умова конкурсу – наявність у підрядника поблизу об'єкту асфальтобетонного заводу.

Утім, компанії, які мають потужності для виробництва асфальту, тендерна комісія для участі в конкурсі не допускає, кажуть активісти. Перевагу надають підприємству, яке орендує майже знищений завод, що належить Житомирському облавтодору.

"Даний асфальтобетонний завод був 3 березня атестований ДП "ДерждорНДІ" на випуск асфальтобетонних сумішей. Завод знаходиться в зовсім розкомплектованому стані. Навряд чи цей завод міг випускати 3 березня будь-яку асфальтобетонну суміш", – зазначив експерт дорожньої галузі Дмитро Вернидуб.

Попри майже знищений асфальтобетонний завод, у державному Науково-дослідному інституті, який видає сертифікати, запевняють – підприємство працює.

"Вигляд заводу не є підтвердженням того, що він може або не може щось випускати. Виїжджала бригада. На той момент, значить, завод був запущений", – вказав перший заступник директора ДП "ДерждорНДІ" Анатолій Цинка.

У Службі автомобільних доріг Житомирщини, яка є замовником тендерів, стверджують, що перевірити технічний стан заводу, який знаходиться в управлінні Укравтодору, не мають можливості.

"Якщо в документах там є сертифікат, атестат на цей завод, воно все офіційно, висить на Прозорро, ми його все дивимося, перевіряємо. Якщо воно є, то є. Але жодних комісій ми не створюємо, не їздимо. Якщо ми будемо по всіх областях України їздити і перевіряти наявність їхньої техніки вживу, як то кажуть, то ми просто не в змозі будемо це все зробити", – заявив голова Служби автомобільних доріг у Житомирській області Сергій Заїка.

Експерти дорожньої галузі закликають допустити до участі в тендерах лише ті підприємства, які відповідають вимогам конкурсу. Тобто мають реальні виробничі потужності та здатні якісно ремонтувати українські дороги.

Зараз ви читаєте новину «Інститут Укравтодору атестував покинутий завод для участі "Автостради" в тендерах Житомирщини - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі