пʼятниця, 02 лютого 2024 13:47

Група NOVA (Нова пошта) сплатила в Україні 10,7 млрд грн податків

Сума податків та зборів, сплачених групою NOVA (Нова пошта) до бюджетів усіх рівнів у 2023 році, склала 10,7 млрд грн. Це на 50% більше, ніж 2022-го. Зокрема, Нова пошта сплатила 8,7 млрд грн, NovaPay - 1,2 млрд грн.

Також 2023-й відзначився рекордним обсягом інвестицій у розвиток групи NOVA (Нова пошта) в Україні. Він склав 5,3 млрд грн. Це більше ніж вдвічі перевищує інвестиційний бюджет минулого року (2,1 млрд грн). Рівень віри Нової пошти у майбутнє України у 2024-у ще більший: на поточний рік заплановано збільшити суму інвестицій до 7 млрд грн.

Минулого року найбільший обсяг капітальних інвестицій - 2,4 млрд грн - було спрямовано на будівництво нових сортувальних терміналів та на автоматизацію тих, що вже працюють. Це дозволяє компанії забезпечувати безперебійний процес доставки в умовах постійного зростання обсягів вантажів та не втрачати швидкість: вже сьогодні компанія доставляє 1040 посилок кожну хвилину, а в пікові дні навантаження - 1400. Не дивлячись на різницю об'ємів, доставка відбувається з тією самою швидкістю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні створять Раду з підтримки підприємництва. До складу увійдуть представники бізнесу

Ще одна велика стаття витрат - розвиток мережі відділень та поштоматів, у яку вклали 1,1 млрд грн. В результаті мережа Нової пошти в Україні вже налічує понад 27000 точок сервісу. Мета розширення мережі - крокова доступність українців до відділення або поштомату, а отже - зручність користування.

Також кошти інвестиційного бюджету були спрямовані на автоматизацію робочих місць та ремонти відділень, аби зробити їх зручними та безбар'єрними у використанні для різних груп споживачів та співробітників - 1,2 млрд грн.

На оновлення парку транспорту та БДФ-контейнерів спрямували 233 млн грн, на IT та R&D - 338 млн грн, на розвиток напряму фулфілменту - 17 млн.

 

Нова пошта спільно з фондом "Повернись живим" зібрали понад 330 млн грн на потреби сил ППО. За ці кошти фонд закупить та передасть повітряному командуванню "Центр" сучасні засоби звʼязку та рухомі командні пункти.

Зараз ви читаєте новину «Група NOVA (Нова пошта) сплатила в Україні 10,7 млрд грн податків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі