вівторок, 03 березня 2020 09:00

Гроші на бізнес: скільки дешевих кредитів видали за місяць

Гроші на бізнес: скільки дешевих кредитів видали за місяць
Підприємці можуть отримати 1,5 млн грн на 5 років під 5, 7 і 9%. Фото: 24 Канал

Місяць тому, 3 лютого 2020-го, запрацювала державна програма для підприємців "Доступні кредити 5-7-9%".

Перший кредит у рамках програми видав державний Укргазбанк. Підприємець з Вінниці отримав 1,5 млн грн на строк до 5 років під 7%.

Загалом у рамках програми за місяць банки видали 97 кредитів на загальну суму 66,11 млн грн. Найбільший попит був серед підприємців Київської, Дніпропетровської областей.

У Мінфіні кажуть, що кількість заявок на участь у програмі протягом останнього тижня зросла на 145% - з 6190 на 20 лютого до 15 190 на 26 лютого.

Дешеві кредити видають державні Приватбанк, Ощадбанк, Укрексмібанк, Укргазбанк. Також Фонд розвитку підприємництва уклав договори про співробітництво з комерційними банками - "ПУМБ" та "Львів". Найближчим часом договори планує заключити з Альфа-банком, Кредобанком і ОТП Банком.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рішення прийняли за 3 дні: підприємець розповів, як отримав дешевий кредит

Підприємці можуть отримати 1,5 млн грн на 5 років під 5, 7 і 9%. Гроші під найнижчий відсоток видають бізнесу, який передбачає виручку до 25 млн грн і створення щонайменше 2 робочих місць. Кредити під 7% - підприємцям з виручкою до 25 млн грн без створення робочих місць. Під 9% - бізнесу з виручкою до 50 млн грн. Водночас незабаром суму кредиту планують збільшити до 2 млн грн.

Крім того, з 1 березня програму розширили. Запровадили часткові кредитні гарантії для підприємців, які починають справу з нуля і не мають заставного капіталу. Перші договори про часткові кредитні гарантії уклали з Укргазбанком та Приватбанком.

Кабінет міністрів вирішив розширити програму доступних кредитів. Підприємцям обіцяють пільгові кредити не тільки на створення бізнесу, а й на купівлю комерційної нерухомості.

Зараз ви читаєте новину «Гроші на бізнес: скільки дешевих кредитів видали за місяць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі