четвер, 05 січня 2012 15:46

Григоришин кинув виклик Ахметову в купівлі "Донецькобленерго"

Григоришин кинув виклик Ахметову в купівлі "Донецькобленерго"

ТОВ "Луганське енергетичне об'єднання", підконтрольне бізнесменові Костянтину Григоришину, подало заявку на участь в конкурсі з продажу 40,061% акцій обласної енергопостачальної компанії "Донецькобленерго".

Про це повідомили в прес-службі Фонду держмайна (ФДМ).

"Заявки подали DTEK Holdings Ltd і "Луганське енергетичне об'єднання", - зазначили у ФДМ.

Раніше повідомлялося про дві заявки на участь в конкурсі з продажу 40,061% "Донецькобленерго", проте відомий був лише один заявник - DTEK Holdings Ltd, що представляє найбільший приватний вертикально інтегрований енергохолдинг країни "ДТЕК".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ахметов продав львівській енергокомпанії вугілля вдвічі дорожче від державної ціни

Початкова ціна продажу 26 млн 246,875 тис. акцій "Донецькобленерго" - 449,5 млн грн.

Для участі в конкурсі з приватизації "Донецькобленерго" покупцеві необхідно три останні роки або самостійно передавати та постачати електроенергію в обсязі мінімум 30% від обсягів обленерго, або володіти енергопостачальною компанією з такими обсягами постачання і передачі.

Учасники ринку називають найбільш імовірним переможцем конкурсу ДТЕК, якому вже належить 30,827% акцій "Донецькобленерго".

Нагадаємо, ДТЕК в кінці 2011 року виграв два перших конкурсу з продажу 25% "Київенерго" і 45,103% "Західенерго", в яких він також був другим за величиною після держави акціонером.

Зараз ви читаєте новину «Григоришин кинув виклик Ахметову в купівлі "Донецькобленерго"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі