четвер, 17 квітня 2014 00:24

ГПУ відкрила справу проти "Сбербанка России" за фінансування тероризму

ГПУ відкрила справу проти "Сбербанка России" за фінансування тероризму
Фото: www.torange.ru

В Україні зупинено діяльність 14 банків, яких підозрюють у фінансуванні сепаратизму.

Про це в ефірі 5 каналу повідомив виконувач обов'язків генерального прокурора Олег Махніцький.

Зокрема, Махніцький заявив про відкриття кримінального провадження щодо 14 банків.

"Сьогодні проводиться перевірка і припинено фінансування 14 банків, які були фінансовими майданчиками власне сепаратизму", - зазначив в.о. генпрокурора.

За його словами, вже 300 кримінальних справ за цими фактами направлені до суду.

Махніцький також уточнив, що відкрито кримінальне провадження щодо такого банку, як "Сбербанк России". За даними в.о. генпрокурора, ця установа теж підозрюється у "фінансуванні тероризму".

Нагадаємо, напередодні Служба безпеки України повідомила про відкриття кримінального провадження щодо низки співробітників неназваного російського банку у зв'язку з підозрами у підтримці сепаратизму на сході країни.

Слід також відзначити, що виконувач обов'язків генпрокурора Олег Махніцький заявив, що силовики вживатимуть заходів для затримання Віктора Януковича у разі його появи в Україні. Крім того, українські правоохоронці оголосили колишнього прем'єр-міністра Миколу Азарова в розшук за зловживання ним владою.

Зараз ви читаєте новину «ГПУ відкрила справу проти "Сбербанка России" за фінансування тероризму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі