пʼятниця, 13 листопада 2020 04:05

Голова НБУ розповів про перемовини з МВФ

Голова НБУ розповів про перемовини з МВФ
Нацбанк України очікує отримати транш МВФ наприкінці 2020 року. Фото: Главком

Голова Національного банку Кирило Шевченко, який перебуває у Вашингтоні, назвав три основні блоки питань, які українська сторона продовжує обговорювати із Міжнародним валютним фондом.

Зокрема, у МВФ "виникли занепокоєння в зв'язку з останніми рішеннями щодо антикорупційної інфраструктури в Україні", сказав Шевченко в інтерв'ю для "Голосу Америки".

Він зазначив, що скандальне рішення Конституційного суду викликало у Фонду "найбільше занепокоєння". Однак, президент Володимир Зеленський надав "чіткі меседжі", які "показали, що Україна буде докладати всіх зусиль для того, щоб надалі підтримувати антикорупційну інфраструктуру".

"Питання антикорупційної інфраструктури є поза межами мандату Національного банку, тому я фізично не є учасником цих перемовин. Але я можу запевнити, що такі перемовини є, і я сподіваюсь, що вони будуть дуже ефективні для обох сторін", - висловився Шевченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи буде дефолт в Україні: на які дії МВФ очікують у парламенті

Окрім того, в МВФ є питання щодо бюджету на 2021 рік та роботи Національного банку.

"В нас є робочий діалог і ми відчуваємо прогрес в наших перемовинах, - запевнив голова Нацбанку. - Сьогодні ми тут, зокрема, працюємо для того, щоб місія була якнайшвидше в Україні".

Національний банк України очікує отримати черговий транш від МВФ за програмою stand-by наприкінці 2020 року. Шевченко вважає, що Україна має для цього "всі шанси".

Зараз ви читаєте новину «Голова НБУ розповів про перемовини з МВФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі