четвер, 09 березня 2017 16:09

Голова НБУ лояльно ставиться до російських банків - економіст

Голова НБУ лояльно ставиться до російських банків - економіст
фото: bastion.tv

Діяльність російських банків загрожує національній безпеці України. Про це Gazeta.ua розповів економіст Тарас Загородній.

"Російські банки обслуговуватимуть осіб за паспортами ЛНР і ДНР, бо інакше порушували б закон Російської Федерації. Був же указ президента, що визнає ці документи. Так російські банки, які працюють в Україні, наражаються на санкції з боку України за підтримку терористичної діяльності. Поки що голова НБУ лояльно ставиться до російських банків", - говорить Загородній.

Російські банки торгують валютою і в будь-який момент можуть спровокувати девальвацію гривні, каже експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російський банк облили червоною фарбою

"Діяльність російських банків в Україні загрожує нашій національній безпеці. Вирішення цього питання в компетенції НБУ. Він мав запровадити обмеження стосовно російських банків. Наприклад, заборонити їм вільно купувати валюту на українському міжбанківському ринку чи не надавати рефінансування. Хай би зверталися до своїх материнських структур у Росії", - пояснив він.

Російська Федерація визнала дійсними на своїй території документи, що посвідчують особу, а також реєстраційні знаки транспортних засобів, видані так званими Донецькою і Луганською народними республіками. Відповідний указ підписав президент Росії Володимир Путін 18 лютого.

7 березня Сбербанк Росії почав обслуговувати осіб із паспортами так званих Донецької і Луганської народних республік на території РФ, повідомила прес-служба банку.

Зараз ви читаєте новину «Голова НБУ лояльно ставиться до російських банків - економіст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі