понеділок, 24 січня 2022 18:35

Glovo поглинула сервіс доставки продуктів Zakaz.ua

Glovo поглинула сервіс доставки продуктів Zakaz.ua
Іспанська Glovo придбала Zakaz.ua. Фото: mind.ua

Іспанська компанія кур'єрської доставки Glovo купила український сервіс доставки продуктів Zakaz.ua, основним співвласником якого є Chernovetskyi Investment Group.

Переговори щодо ціни стартували від 15-20 млн дол. Максимальна оцінка Zakaz.ua, яку дають інвестори, не перевищує 50 млн дол., повідомляє AIN.UA.

Угода оформлена у двох форматах:

Частина інвесторів отримали виплати готівкою.
Інша частина — 20% готівкою і 80% акціями Glovo.

Поглинання Zakaz.ua посилить позиції Glovo на українському ринку та допоможе сервісу розвинути сегмент Q-commerce (доставка із дарк-сторів), зазначають учасники ринку.

Glovo планує 27 січня зробити офіційне оголошення про поглинання сервісу Zakaz.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Glovo доставлятиме товари з власного супермаркету

Zakaz.ua працює на ринку України з 2010 року, надає послуги замовлення та доставки продуктів харчування від найбільших роздрібних продуктових мереж України: Metro, "Ашан", Novus, "МегаМаркет", "Фуршет", "Таврія В", "Восторг", Varus, City Market, Ultramarket та "Космос". На сьогодні присутній у 15 містах України, а також у Молдові (Кишинів, Бєльці) та Узбекистані (Ташкент).

Компанія Glovo скуповує сервіси в країнах Центрально-Східної Європи, активно інвестує у розвиток. Зараз іспанська Glovo оцінюється у 2,3 млрд євро.

Glovo — сервіс доставки, заснований у Барселоні 2015 року. Сервіс дозволяє купувати та доставляти товари у межах вашого міста. Торік улітку Glovo заявила про відкриття власного супермаркета у Києві на лівому березі. Компанія впроваджує нові моделі розвитку бізнесу, зокрема, dark stores – відкриває спеціальні центри з товарами, які можна буде замовити у додатку Glovo.

Зараз ви читаєте новину «Glovo поглинула сервіс доставки продуктів Zakaz.ua». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі