середа, 08 червня 2011 14:02

"Газпром" поставив крапку в переговорах з Україною?

"Газпром" поставив крапку в переговорах з Україною?

Українську-російський діалог з газових питань, швидше за все, не буде продовжений після офіційного завершення переговорів на рівні прем'єр-міністрів України і Росії.

Про це повідомили в прес-службі "Газпрому".

"Якби у нас була інформація про зустріч керівництва "Газпрому" з міністром Бойком або з главою "Нафтогазу", ми б прес-реліз випустили, а тепер нічого не випускаємо і не плануємо. Що стосується вищого рівня, то це тільки уряд може відповісти", - повідомила співробітник прес-служби "Газпрому" Тетяна Голубович.

Напередодні на підсумковій прес-конференції в Москві український прем'єр Микола Азаров висловив надію, що переговори будуть продовжені на рівні експертів.

"Незважаючи на те що, за оцінками російської сторони, угоди про постачання газу дуже хороші, наші сусіди отримують газ за ціною меншою, ніж ми. Отже, не все ж не ідеально в цій формулі. Дуже важливо, що Володимир Володимирович (Путін. - ред.) погодився на цю тему предметно говорити, і я з ним згоден, що говорити повинні фахівці", - сказав Азаров.

Разом з тим російський прем'єр висловив задоволення параметрами нинішніх газових домовленостей.

"У нас контракт є, він діє ... Ми розуміємо, що це, напевно, дорого, але ж не ми створюємо умови, за яких світові ціни на енергоносії і нафту. Так складається світова кон'юнктура - з різних причин. Ми до цього не причетні, але треба платити!", - сказав Путін.

Зараз ви читаєте новину «"Газпром" поставив крапку в переговорах з Україною?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі