середа, 30 листопада 2022 10:08

Галущенко назвав умову покращення ситуації зі світлом

Галущенко  назвав умову  покращення ситуації зі світлом
Інтервали відключення світла в Україні можуть скоротити. Фото: Pixabay

Відключення світла в Україні можуть стати коротшими. Для цього необхідно, аби не було нових обстрілів енергосистеми.

Про це в ефірі телемарафону заявив міністр енергетики Герман Галущенко.

"Ситуація покращується з кожним днем. Тому що ключове для нас – збільшити обсяг генерації. Чим більше ми його збільшуємо, тим більше це скорочує дефіцит в енергосистемі. Ми говоримо про таку ситуацію і це ключове, що я хотів би підкреслити. Якщо не буде подальших обстрілів енергосистеми, то бачимо, що в найближчій перспективі зможемо стабілізувати і скоротити тривалість відключення", – зауважив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли повернуться планові відключення світла: прогноз енергетиків

За його словами, після стабілізації ситуації запровадять планові відключення Тоді споживачі розумітимуть проміжок часу, протягом якого в них не буде електроенергії.

Українська енергосистема, попри постійні російські удари залишається цілісною. Нині заживлені всі регіони України, окрім Херсонської області. Там територія щільно замінована та є суттєві пошкодження. Про це у Telegram повідомив 29 листопада прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

В Києві вмикатимуть світло лише на дві – три години двічі на добу. Терміни повернення до планових графіків вимкнень зараз неможливо спрогнозувати, розповів генеральний директор енергетичної компанії YASNO Сергій Коваленко.

Зараз ви читаєте новину «Галущенко назвав умову покращення ситуації зі світлом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі