середа, 09 серпня 2017 00:53

Гаазький суд розпочинає справу "Нафтогазу" проти Росії

Гаазький суд розпочинає справу "Нафтогазу" проти Росії
В Гаазі розглядається справа "Нафтогазу". Фото: Час Пік

Міжнародний арбітражний суд (Гаага, Нідерланди) почав розгляд позову "Нафтогаз України" проти Росії щодо відшкодування збитків, завданих захопленням РФ активів групи в Криму.

Про це свідчать матеріали суду, – передає Тиждень.

Позов було ініційовано Нафтогазом і його шістьма дочірніми компаніями – "Чорноморнафтогаз", "Укртрансгаз", "Лікво", "Укргаздобування", "Укртранснафта" і "Газ України".

Компанії посилаються на регламент UNCITRAL (United Nations Commission on International Trade Law, Комісія ООН з питань права міжнародної торгівлі) та угоду між урядами України і Росії від 27 листопада 1998 року про захист інвестицій. Арбітражну заяву зареєстровано в суді 17 жовтня 2016 року. Міжнародний арбітраж уже сформував склад арбітрів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гаазький суд зобов'язав платити Росію штраф

У вересні 2016 року Україна ініціювала арбітражне провадження проти Російської Федерації відповідно до Конвенції Організації Об'єднаних Націй з морського права 1982 року з метою захисту своїх прав як прибережної держави у прилеглих до Криму морських зонах у Чорному морі, Азовському морі та Керченській протоці.

Зараз ви читаєте новину «Гаазький суд розпочинає справу "Нафтогазу" проти Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі