четвер, 19 листопада 2015 10:59

Fitch не вважатиме невиплату Україною $3 млрд Росії дефолтом

Fitch не вважатиме невиплату Україною $3 млрд Росії дефолтом
Фото: forbes.net.ua

Невиплата Україною 3 млрд дол. Росії у грудні цього року не вважатиметься суверенним дефолтом у рамках рейтингових критеріїв міжнародного агентства Fitch Ratings.

Про це повідомляється на сайті агентства, пише "УНІАН".

Також агентство припускає, що будь-яка юридична дія в результаті несплати цього боргу не перешкоджатиме обслуговуванню нових облігацій, випущених у рамках реструктуризації зовнішнього боргу України.

Раніше повідомлялося, що агентство Fitch підвищило довгостроковий рейтинг України в іноземній валюті (рейтинг дефолту емітента) до "CCC" з "RD" (обмежений дефолт) у зв'язку із завершенням реструктуризації.

Нагадаємо, що 20 грудня 2015 року Україна мала сплатити Росії 3 млрд дол. за єврооблігаціями, викупленими Фондом національного добробуту РФ на Ірландській біржі під час Революції гідності, до втечі Віктора Януковича й уряду до РФ.

Читайте також: Яценюк оголосив кредитний ультиматум Росії

Україна завершила реструктуризацію держборгу 12 листопада. "Борг Януковича" не ввійшов до переліку паперів, які пройшли реструктуризацію і підлягають обміну на нові папери, оскільки РФ відмовилась від участі у цьому процесі.

16 листопада президент Росії Володимир Путін заявив, що Москва готова відтермінувати платіж по боргу України на 2016-2018 роки по 1 млрд дол. на рік, якщо західні партнери нададуть гарантії.

Зараз ви читаєте новину «Fitch не вважатиме невиплату Україною $3 млрд Росії дефолтом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі