понеділок, 01 серпня 2011 09:48

Фірташу дозволили придбати російські "Міндобрива" - ЗМІ

Фірташу дозволили придбати російські "Міндобрива" - ЗМІ

У Федеральній антимонопольній службі Росії 29 липня повідомили, що схвалили клопотання кіпрської Lagus Management Ltd про "придбання прав, що дозволяють визначати умови здійснення підприємницької діяльності ВАТ "Міндобрива" (Россош)".

Lagus купує 100% акцій кіпрської Yaibera Holdings Ltd, що володіє 79,41% голосуючих акцій "Міндобрива". Решта акціонерів невідомі, пише "Комерсант-Україна" у публікації "З найвищого добрива".

Хто є бенефіціаром Lagus, у службі не уточнюють. Але джерела видання, знайомі з перебігом підготовки угоди, стверджують, що кіпрська компанія - структура співвласника RosUkrEnergo Дмитра Фірташа, який купує "Міндобрива" "разом з партнерами".

Топ-менеджери низки російських хімічних компаній пояснили, що партнерами виступають Борис та Аркадій Ротенберг. Їх представник підтвердив виданню, що підприємці "ведуть переговори про покупку низки активів у цьому секторі, у тому числі Россошанських "Міндобрив".

"Міндобрива" були виставлені на продаж навесні. Майже відразу з'явилася інформація, що компанію купує Фірташ. Джерело видання в Group DF пояснювало, що з основними акціонерами "Міндобрив" бізнесмен домовився, коли викуповував у них "Сєвєродонецьке об'єднання "Азот".

Оцінка компанії в порівнянні із заявленою в червні не змінилася, стверджує джерело видання. Тоді фігурувала сума $ 1,4 млрд, але не уточнювалося, чи йдеться про "Міндобрива" в цілому або про 79,41% (пакет Yaibera). Таким чином, сума операції може становити $ 1,12-1,4 млрд.

Group DF - приватна міжнародна група компаній, інтереси і активи якої зосереджені в таких областях, як енергетика, хімічна промисловість, енергетична інфраструктура і нерухомість.

Нагадаємо, 11 березня Фірташ заявив, що має намір поставляти на внутрішній ринок України добрива за ціною на 20-25% нижчою за ринкову.

Зараз ви читаєте новину «Фірташу дозволили придбати російські "Міндобрива" - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі