пʼятниця, 26 липня 2013 17:08

Фірташа покликали до суду за підозрою у рейдерстві

Фірташа покликали до суду за підозрою у рейдерстві
Фірташа звинувачують у захопленні заводу в Новій Каховці. Фото: job-sbu.org

Колишні бенефіціари банку "Надра" - брати Вадим і Ілля Сегалі -  17 липня подали до Окружного суду Нью-Йорка позов проти олігарха Дмитра Фірташа.

Про це пише "Forbes Україна".

Вони звинувачують Фірташа у захопленні заводу в Новій Каховці, який Сегалі оцінюють в $50 млн.

Брати також заявили, що Фірташ використовував зв'язки з українським істеблішментом, щоб почати переслідувати їх.

У 2011 році Інтерпол, нібито отримавши фальшиву інформацію, включив братів у так званий "червоний список". Тим самим обмежив їх свободу пересування та ведення бізнесу.

У тексті позову йдеться про зв'язки Фірташа з президентом Віктором Януковичем, віце-прем'єром Юрієм Бойком і головою Адміністрації президента Сергієм Льовочкіним.

Сегалі вимагають від Фірташа і банку відшкодувати збиток з відсотками, величину збитку повинен визначити суд.

У 2007-2008 роках компанія Сегалів "Каховка Пром Агро" взяла в банку "Надра" кілька кредитів для будівництва заводу в Новій Каховці. Пізніше власники хотіли реструктуризувати борг.

Пізніше Фірташ нібито запропонував братам "пробачити" борги в обмін на 80% "Каховки Пром Агро" підприємства, але Сегал не погодилися.

У кінці грудня 2010 група із понад ста осіб, окремі яких були співробітниками служби охорони банку "Надра", нібито захопили завод у Новій Каховці.

У лютому 2011 Господарський суд Донецька визнав "Каховку Агро Пром" банкрутом.

Водночас у банку "Надра" стверджують, що компанії братів Сегалів та Ігоря Єремєєва (співвласник паливно-промислової групи "Континіум") були першими в чорному списку неплатників.

У тексті позову Сегалі призвели кілька посилань про усні домовленості з менеджерами Фірташа і самим бізнесменом, але є тільки один документ, який підтверджує факт домовленості.

Зараз ви читаєте новину «Фірташа покликали до суду за підозрою у рейдерстві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі