пʼятниця, 13 грудня 2013 10:12

Фірташ знову стане "газовим посередником" між Україною і Росією - ЗМІ

Фірташ знову стане "газовим посередником" між Україною і Росією - ЗМІ
У схемі поставок газу з Росії на Україну може знову з'явитися посередник. Фото: zn.ua

Українські чиновники і "Нафтогаз України" обговорюють з "Газпромом" можливість включення посередника у схему поставок російського газу в Україну.

Згідно з даними джерел, цим посередником можуть бути структури олігарха Дмитра Фірташа, пише "РБК-Україна" з посиланням на газету "Ведомости".

За словами співрозмовника, ідею обговорювали не один раз. Нібито, на повернення до посередницької схемою наполягає Україна.

Президент Росії Володимир Путін має намір обговорити це питання зі своїм українським колегою Віктором Януковичем 17 грудня в Москві, говорить український чиновник.

Прес-секретар Путіна вчора не відповідав на дзвінки.

"Зараз на переговорах між "Газпромом" і "Нафтогазом" присутні представники ще двох українських компаній - ВЕТЕК і Ostchem", - розповів експерт Інституту енергетичних досліджень Юрій Корольчук.

ВЕТЕК давно веде переговори про придбання газу безпосередньо у "Газпрому". Ostchem прагне до того, щоб закріпити за собою можливість і далі прямо купувати російський газ, вважає експерт.

"Участь у поставках газу в Україну обох приватних компаній в тій або іншій формі обговорюється, але поки не йдеться про повноцінний посередництва, як раніше, а більш ймовірно - про створення консорціуму, куди ВЕТЕК і Ostchem зможуть увійти своїми інвестиціями", - говорить Корольчук.

Зараз ви читаєте новину «Фірташ знову стане "газовим посередником" між Україною і Росією - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі