вівторок, 07 серпня 2018 16:16

Фінансову стабільність в Україні забезпечить розвиток економіки - Тарута

Фінансову стабільність в Україні забезпечить розвиток економіки - Тарута
Лідер політичної партії "Основа" Сергій Тарута вважає, що "Україна в економічному плані знаходиться в реанімації". Фото: Еспресо.TV

Україна вкрай вразлива до коливань курсів валют. Це є наслідком надмірної імпортозалежності нашої країни. Саме тому ціни на бензин і товари народного споживання зростають разом зі стрибками курсів іноземних валют. Про це заявив народний депутат України, лідер політичної партії "Основа" Сергій Тарута в ефірі телеканалу NewsOne, коментуючи різке подорожчання іноземних валют в Україні.

"Україна імпортує з-за кордону набагато більше, ніж експортує власних товарів. І як тільки курс долара підвищується, дуже скоро ми це спостерігаємо у вигляді підвищення цін на товари в українських магазинах, цін на бензин, тарифів на комунальні послуги", - говорить політик . І підкреслює, що згідно з офіційною статистикою, обсяг імпорту товарів в нашу країну за січень-травень нинішнього року досяг $21,5 млрд, у той час як експортувала Україна за цей період всього на $19,5 млрд.

При цьому Сергій Тарута проводить аналогію ситуації на валютному ринку України зі станом економіки країни в цілому, і наводить власний рецепт порятунку вітчизняної економіки.

"Наша країна в економічному плані знаходиться в реанімації. Україні потрібна команда досвідчених професіоналів-реаніматологів. Є тільки один рецепт порятунку нашої країни. І це не кредити, які лише затягують петлю тугіше. Нас врятують тільки інвестиції. Але інвестори не поспішають вкладати в Україну через політичну нестабільність, війну, несприятливий інвестиційний клімат, недосконалості податкової та судової систем", - пояснює лідер "Основи".

Підвищити інвестиційну привабливість, відродити українську економіку і наростити експорт можна, реалізувавши Програму стрімкого розвитку економіки "Країна ЗаПрацює", запропоновану партією "Основа", впевнений Сергій Тарута. При цьому необхідно досягти темпів зростання економіки не менше 10% в рік. "Реалізувати ці кроки зможуть лише ті, хто має репутацію та довіру як всередині країни, так і у західних партнерів", - заявив політик.

Зараз ви читаєте новину «Фінансову стабільність в Україні забезпечить розвиток економіки - Тарута». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі