пʼятниця, 16 липня 2021 12:35

Ferrexpo запустила сонячну електростанцію

  Перша сонячна електростанція компанії Ferrexpo вироблятиме 6,5-7 мільйонів кіловат-годин електроенергії в рік
Перша сонячна електростанція компанії Ferrexpo вироблятиме 6,5-7 мільйонів кіловат-годин електроенергії в рік

Компанія Ferrexpo запустила пілотний проєкт з установки сонячних батарей та отримання сонячної енергії. Потужність комплексу становить 5 МВт. Використано майже 10 тис. сонячних батарей компанії Jinko Solar - одного зі світових лідерів у виробництві такого обладнання. Сонячні панелі встановлені на відвалах кар'єрів.

Вартість проєкту - декілька мільйонів доларів США. Фінансування повністю здійснено самою компанією Ferrexpo. Сонячна електростанція не користуватиметься державними програмами компенсацій, субсидій, дотацій чи "зеленого тарифу".

Як повідомлялося раніше, Ferrexpo свідомо відмовляється від використання будь-яких дотацій під час виробництва відновлюваної енергії відповідно до кращих світових практик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ferrexpo залишається лідером з експорту окатків

"Ми домоглися ринкової окупності цього проєкту без будь-яких "зелених тарифів" з боку держави, що має бути прикладом для інших підприємств, які будують об'єкти генерації відновлюваних джерел енергії", - відзначили в компанії.

За словами голови правління Полтавського гірничо-збагачувального комбінату Віктора Лотоуса, перша сонячна електростанція подаватиме електроенергію підприємствами Групи на чинному промисловому майданчику. Станція вироблятиме 6,5-7 млн кВтг електроенергії на рік.

"Це нова сторінка в історії Ferrexpo, яка дає можливість замінювати закупівлю частини електроенергії з енергоринку на відновлювану енергію сонця за більш конкурентоспроможною ціною і з повною відсутністю викидів СО2, роблячи виробництво таким, що ще більше піклується про навколишнє середовище. Запуск власної генерації зменшує для Ferrexpo негативні наслідки монополізації енергоринку внаслідок обмеження конкуренції та ризики зростання тарифу на передачу електроенергії. Завдяки цьому проєкту створені робочі місця", - додав Віктор Лотоус.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Компанія Ferrexpo зросла в міжнародному рейтингу за соціальними, екологічними та управлінськими показниками

Сонячна електростанція - це пілотний проєкт, після якого компанія перейде до повномасштабної зміни традиційної електроенергії на відновлювану енергію сонця як частини програми декарбонізації виробленої продукції. У планах Ferrexpo - будівництво в середньостроковій перспективі електростанції для виробництва відновлюваної енергії потужністю від 250 до 1000 МВт.

Ferrexpo - швейцарська залізорудна компанія з активами в Україні. Основною діяльністю компанії є виробництво й експорт високоякісних залізорудних окатків, які використовуються у виробництві сталі. Ferrexpo є найбільшим виробником і експортером окатків серед країн колишнього СРСР. Поточні виробничі активи - Полтавський і Єристівський ГЗК. Ferrеxpo plc володіє 100% акцій Ferrexpo AG, якій, своєю чергою, належить 100% акцій Полтавського ГЗК і 100% акцій Єристівського ГЗК. У 2020 році компанія виробила 11,2 млн т залізорудних окатків. Основними споживачами продукції є сталеливарні підприємства з Австрії, Німеччини, Японії, Південної Кореї, Тайваню, Китаю, Словаччини, Чехії, Туреччини, В'єтнаму, а також США. Акції Ferrexpo котируються на основному майданчику Лондонської фондової біржі під тікером FXPO.

Зараз ви читаєте новину «Ferrexpo запустила сонячну електростанцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі