середа, 01 липня 2020 14:32

Ferrexpo за минулий рік сплатила понад 2,8 млрд грн податків і зборів

Ferrexpo за минулий рік сплатила понад 2,8 млрд грн податків і зборів
Ferrexpo - швейцарська залізорудна компанія з активами в Україні. Основна її діяльність - виробництво та експорт високоякісних залізорудних окатишів, які використовують у виробництві сталі

Компанія Ferrexpo розкрила інформацію про податки відповідно до вимог міжнародних стандартів для нафтових і гірничодобувних компаній. Такі дані опубліковані на Лондонській фондовій біржі.

Протягом 2019 року Ferrexpo, в яку входять Полтавський, Єристовський і Біланівский ГЗК, перерахувала понад 2,8 млрд грн, що за середнім курсом склало більше $107,6 млн податків і зборів до бюджетів різних рівнів України. Це більше, ніж за аналогічний період 2018 року і становить понад 94,2% суми всіх сплачених компанією податків і зборів у всіх міжнародних юрисдикціях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ferrexpo в квітні виробила рекордну кількість продукції

Згідно структури платежів за звітний період Ferrexpo перерахувала до місцевого бюджету понад 149,9 млн грн (більше $5,8 млн), в обласний - більш 403,2 млн грн (більше $15,6 млн), в державний бюджет України - понад 2228,3 млн грн (більше $86,2 млн). Це 5,5%, 14,5% і 80% відповідно.

Сукупно за 2019 рік компанія сплатила понад $114,2 млн податків і зборів, тобто виплатила понад $6,7 млн ​​податкових відрахувань в сукупності в різних юрисдикціях, в т.ч. в Великобританії, ОАЕ, Китаї, Японії, Швейцарії та Сінгапурі, де знаходяться фінансові, логістичні та маркетингові підрозділи Ferrexpo, що складає 5,8% від суми всіх сплачених компанією Ferrexpo податків і зборів у всіх міжнародних юрисдикціях.

Ferrexpo відмовилася від податкових канікул в Україні, передбачених законодавством на період дії режиму надзвичайного стану, пов'язаного з пандемією коронавірусу, і продовжує виплачувати всі податки і збори до бюджетів всіх рівнів у повному обсязі. Дане рішення було прийнято компанією, розуміючи надзвичайну важливість податкових надходжень до бюджетів всіх рівнів, включаючи місцевий і державний бюджети України.

Зараз ви читаєте новину «Ferrexpo за минулий рік сплатила понад 2,8 млрд грн податків і зборів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі