понеділок, 05 грудня 2011 11:07

Європейці дають Україні $105 мільйонів на ефективність енергетики

Європейці дають Україні $105 мільйонів на ефективність енергетики

Європейська Комісія (ЄК) схвалила фінансовий пакет для підтримки державного управління, регіонального розвитку, енергоефективності та охорони навколишнього середовища в Україні в 2011 році на $105 млн.

Про це повідомляє прес-служба ЄК.

На реформу державного управління ЄК виділила Україні 70 млн євро, на підтримку політики регіонального розвитку - 20 млн євро.

"ЄС обіцяє підтримувати реформу державного управління в Україні. Прозорі, належно функціонуючі інститути та адміністративні процедури у відповідності з європейськими стандартами є фундаментальними для зусиль України в політичній асоціації та економічній інтеграції з ЄС", - заявив комісар ЄС з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні трохи подешевшав євро, курс долара вищий за 8 гривень

Обсяг фінансування програми розвитку енергоефективності становитиме 15 млн євро.

Кошти будуть направлені на підтримку зусиль України зі скорочення споживання енергії через внесок до Фонду східноєвропейського партнерства з енергоефективності та навколишнього середовища (також відомого як "Шведська ініціатива").

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аграрії втратять 2 мільярди гривень на озимих - експерт

Це повинно призвести до зниження викидів СО2 та інших парникових газів.

Приміром, підписавши європейську Угоду мерів, 16 великих міст України взяли на себе зобов'язання до 2020 року скоротити викиди СО2 більш ніж на 20% через імплементацію планів дій зі сталої енергетики, підтримуваних ЄС.

Зараз ви читаєте новину «Європейці дають Україні $105 мільйонів на ефективність енергетики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі