четвер, 10 травня 2012 09:32

Європарламент хоче зменшити залежність від російського газу

Європарламент хоче зменшити залежність від російського газу

Комітет з питань енергетики Європейського парламенту видав звіт, в якому закликав до відкриття можливостей для нових іноземних постачальників енергії та до меншої залежності від Росії в енергетичних поставках до Європи.

Про це повідомляють іноземні ЗМІ, пише УНН.

Комітет заявив, що диверсифікація постачальників, маршрутів та джерел вважається необхідною для безпечного постачання енергії в ЄС.

У звіті пояснюється, що "диверсифікація має означати нові не російські джерела нафти, газу та електроенергії для тих країн-членів ЄС, які надто залежать від одного постачальника".

Російський газ становить , за повідомленням KUNA, лише 4% газу, що споживають в ЄС, проте в 12 з 27 країн-членів ЄС він становить більше 48%.

У звіті наголошено, що енергетика принципово має розглядатися як товар і не має бути використана як інструмент зовнішньої політики.

Нагадаємо, за 4 місяці 2012 року компанія "Укртрансгаз" протранспортувала 32,1 млрд куб.м природного газу, що на 20% менше показників аналогічного періоду 2011 року.

Зараз ви читаєте новину «Європарламент хоче зменшити залежність від російського газу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі