середа, 04 вересня 2013 15:51

"Європа згуртувалася проти дорого російського газу" - Сагайдак

"Європа згуртувалася проти дорого російського газу" - Сагайдак

Офіційно стартував економічний форум у Польщі. Цього разу дуже велика кількість дискусійних панелей присвячені Україні. Багато дискусій присвячено енергетичній безпеці та боротьбі проти монополії Газпрому на європейському газовому ринку. Про це повідомив політик від "Батьківщини" Ілля Сагайдак.

"Дуже багато спільного у наших держав. Міністр енергетики Литви Ярослав Неверович у приватній розмові зауважив, що наші держави мають разом вибудовувати стратегію у напрямку енергетичної безпеки та побудови ринкових відносин на газовому ринку, ліквідацію монополій. Міністр економіки Румунії Марічель Попа теж стверджує, що пов'язаний з Газпромом контрактом і не може здійснити ні кроку в сторону, поки діє контракт", - зазначив політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ставицький полетів до Брюсселя переконувати, що Україна може бути газовим хабом

"Третій енергетичний пакет - це перший крок до побудови ринкових відносин та у майбутньому до створення європейського газового хабу, що дозволить ефективно хеджувати ціни", – сказав він.

"Загалом, європейські політики в один голос стверджують про диктат Росії у формуванні ціни на газ і шукають альтернативи у побудові терміналів зрідженого газу, промисловій розробці сланцевого газу та звичайно ж, альтернативній енергетиці", – зауважив Сагайдак.

"На мою думку, відносини, які зараз склалися, можна назвати "ефектом опери", коли найдорожче платить той, хто сидить найближче до сцени", - резюмував Ілля Сагайдак.

Зараз ви читаєте новину «"Європа згуртувалася проти дорого російського газу" - Сагайдак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі