пʼятниця, 29 листопада 2019 17:45

Єврокомісія оцінила зустріч міністрів енергетики України та Росії

Єврокомісія оцінила зустріч міністрів енергетики України та Росії
Наступні газові переговори запланували провести у грудні. Фото: Українська Енергетика

28 листопада у Відні відбулася зустріч між міністрами енергетики України та Росії. У Єврокомісії підтримали двосторонні переговори між країнами.

"Вітаю контакти між Україною та Росією в контексті тристоронніх переговорів щодо газу", - написав у Twitter заступник голови Єврокомісії з питань Енергетичного союзу Марош Шефчович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна і Росія провели раунд переговорів по газу - міненерго РФ

Нагадав, що тристоронні газові переговори запланували на грудень.

"Маємо намір закріпити досягнутий прогрес під час наступного раунду тристоронніх переговорів на політичному рівні, організованому Єврокомісією в грудні", - заявив він.

Контракт на транзит російського газу завершується 31 грудня 2019-го. У жовтні 2019-го у Брюсселі відбулися тристоронні газові переговори між Україною, Росією та ЄС. Віце-президент Єврокомісії Марош Шефчович зазначив, що не вдалося домовитись щодо тривалості контракту, обсягів і тарифів. За його словами, параметри, які він представив, прийнятні для українських партнерів, але росіяни на них не погоджувалися.

Зараз ви читаєте новину «Єврокомісія оцінила зустріч міністрів енергетики України та Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі