пʼятниця, 29 листопада 2019 00:49

Україна і Росія провели раунд переговорів по газу - міненерго РФ

Україна і Росія провели раунд переговорів по газу - міненерго РФ
Україна і Росія говорили про газ. Фото: Дело

Україна і Росія провели переговори щодо газу в Відні, на яких обговорювали "співпрацю" в даній сфері

У переговорах взяли участь міністр енергетики Росії Олександр Новак, глава Газпрому Олексій Міллер, міністр енергетики України Олексій Оржель, а також керівники НАК "Нафтогаз" і компанії "Оператор газотранспортної системи України", повідомила прес-служба Міністерства енергетики Росії

"Сторони обговорили російсько-українське співробітництво в газовій сфері - врегулювання взаємних претензій щодо виконання контрактів, умови транзиту російського газу в Європу з 2020 року, перспективи прямої покупки російського газу для споживачів України", - зазначено в повідомленні.

Переговори відбулися не в тристоронньому форматі разом з представниками Євросоюзу, як це було раніше. Це були перші двосторонні переговори України і Росії щодо газу з 2014 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд ухвалив рекордно низьку ціну газу за останні 2 роки

Нагадаємо, міністр енергетики та захисту навколишнього середовища Олексій Оржель заявив, що Кабмін може розробити механізм, згідно з яким потенційні знижки на газ "Газпрому" при можливих прямих поставках в Україну з 2020 року будуть "вилучатися" і спрямовуватися на реалізацію соціально важливих заходів.

Зараз ви читаєте новину «Україна і Росія провели раунд переговорів по газу - міненерго РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі