середа, 06 липня 2022 19:05

Спецтема: Війна Росії проти України

Єврокомісія готується передати Україні заморожені активи РФ

Єврокомісія готується передати Україні заморожені активи РФ
Арештовані кошти Рф підуть на відбудову України. Фото: eastnews.ua

Єврокомісія готує законодавчу базу для передачі заморожених російських активів та активів бізнесменів із Російської Федерації на відновлення України.

Розглянути це питання – справа справедливості, заявила голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн в Страсбурзі під час пресконференції, передає голова Офіса президента Андрій Єрмак у Telegram.

"Ми працюємо над правовою основою, щоб активи Росії і частково активи олігархів могли бути використані для відновлення України", – зазначила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Канада готує додатковий удар по Росії за агресію проти України

Також дипломат назвала дуже успішною міжнародну конференцію з відновлення України, що відбулася в швейцарському Лугано, оскільки вона змогла поєднати багато ініціатив і зосередити їх на реалізації головних принципів.

"Безумовно, повинна бути запроваджена система управління, яка буде компетентною, підзвітною, переконливою для всіх ініціатив, що отримають фінансування та об'єднають інвестиції з реформами із відновлення України", – сказала голова Єврокомісії.

Уряд Польщі схвалив поправки до закону про санкції, які дозволяють призначати тимчасове управління у компаніях, що потрапили під обмеження, і за потреби продавати їх. Фізичні та юридичні особи, які потрапили у "чорний список" міністерства внутрішніх справ та адміністрації Польщі, потраплять одночасно і під національні санкції Польщі.

Зараз ви читаєте новину «Єврокомісія готується передати Україні заморожені активи РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі